Tuncay : Aşkolsun Memati,insan bir sorar "nasılsın?"diye...
Memati : Ne sorayım Tuncay,halin ortada...
Hüsnü : Hastamızı lütfen ürkütmeyelim!
Memati : Kurbağa mı bu Hüsnü?
Tuncay : Mematicim,çok önemli birşey soracağım.Bu adam kim?
Memati : ooooo...ben benim işime zor diyordum Tuncay,ama senin teskerenin gelmesi benimkinden zor...Peşine takıp getirdiğin deliyi de hatırlamıyorsan...
Hüsnü : Teessüf ederim.. Çok teessüf ederim,ben size madde bağımlısı diyor muyum Memati Bey? O kadar operasyon ortaklığımız var.Ben bir Asu Hanıma bakayım size güzel bir oda ayarlasın...
Tuncay : Mematicim,bunlar beni deli etmeye çalışıyorlar.2008'de olduğumuzu söyleyip duruyorlar...
Memati : Sen kaç diyorsun?
Tuncay : Kaçsa onu diyorum...2004 diyorum ne diycem...
Memati : Ah be Tuncayıımmm,keşke bana da senin gibi kaybolan yıllarımı verseler! Sen kimseye inanma! Hala 2004'deyiz,hala güçlüyüz,hala güzelizzzz...
Ömer Baba : Sende Mi Polat Gibi İçinden Konuşuyorsun Evladım
Memati : Benim Kafam İyi Değil Bu Ara Ömer Baba,Çok Konuşasım Yok.Yaşayasımda Yok
Ömer Baba : Niye Evladım
Memati : Öyle İşte
Ömer Baba : Polat Ne Diyor Bu İşe
Memati : Hastasın Git Tedavi Ol.Gözüm Seni Görmesin Diyo.
Ömer Baba : Yarısını O Diyor,Yarısını Sen Diyorsun.Ama Asıl Senin İçin Ne Diyor.
Memati : Benim Gibi Bir Adama Yapılırmıydı Bu Be Baba.Hala Morluğu Geçmedi Ömer Baba.
Ömer Baba : Kollarının Morluğu Geçer.Ama Senin Gibi Bir Adama Ne Olacak Memati Ben Onu Merak Ediyorum.
Memati : Daha Ne Olsun Baba,Bittim İşte.Niye Bittin Biliyormusun Ömer Baba
Ömer Baba : Niye Evladım
Memati : Büyük Konuştum.Hayatta Bir Kızı Sevmem Dedim.Bizi Bozar Bu İşler Dedim.Gittim Bir Kıza Tutuldum.İlk Başta Kaçamak Dedik,Erkeklik Dedik Ama Sonra Tutuluyorsun.
Ömer Baba : Koca Güneş Tutuluyor,Ay Tutuluyor Bir Memati Tutuluyor Çok Mu ?
Memati : Güneşin Yüreği Var Mı ? Yanıyor Mu ? Ömer Baba
Ömer Baba : Güneşteki Ateş Sende Var Mı Evladım.Onun Kadar Yanabilir Misin ? Yanıp Yanıp Aydınlatabilir Misin ?
Memati : Yok ,Yapamam.
Ömer Baba : Sen Diyorsun Ki Yarabbim Ben Mematiydim Benim Gibi Bir Adamın Raconu Vardı, Şerefi Vardı, Ağırlığı Vardı.Kurşunlar Değil, Okla Değil Bir Şırıngayla Mı Kabadayıyla Değil Mafyayla Değil Polis Jandarmayla Değil Bir Kızla Mı Beni Devirecektin,Yıkacaktın ?
Memati : Aynen Öyle Diyorum Baba
Ömer Baba : Seni Bir Şırıngayla Kız Yıkmamışki Evladım
Memati : Kim Yıkmış ?
Ömer Baba : Kendin.Memati Senin Adın Ölüm Ya Şimdi Yaşamaya Başladın.
Memati : Yaşamak İstemiyorum
Ömer Baba : Ölmekte İstemiyorsun
Memati : Utanıyorum Böyle Olmaya , Böyle Yaşamaya Hatta Böyle Ölmeye Baba
Ömer Baba : Utanmaktan Daha Kötüsü ; Yitip Gitmektir
Evladım.Kişinin Kendine Ettiğini Dağ ,Taş Edemez.Ne Kardeş , Ne Yoldaş , Ne Sevgili
Edemez.Rabbine Sığınmadan Kimse Kendisiyle Baş Edemez.Ben Tesadüfün Olmadığına İnanıyorum.Ben Sizleri Bir Araya Getiren Bir Gücün Olduğuna İnanıyorum.Ve Yaşadığınız Hiç Bir Şeyin Boşu Boşuna Olmadığına Sizi Sevgiyle Bir Araya Getiren Gücün Muhakkak Bir Planı Olduğuna Ve Onun Gücünün Herşeye Ama Herşeye Yeteceğine İnanıyorum.
memati: sana degil kafama sıkar giderim usta
polat: böyle gidersek düsman niye lazim biz kendi kendimizi öldürürüz
muro:dağıtma lan sarısını
çeto:tamam başkanım
muro:çatalımı değiştirin, ver lan domatesleri,çay koyun başkanım ben