Burası Damarcıların Buluşma Noktası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Burası Damarcıların Buluşma Noktası

Damar Şarkılar Ve Kurtlarvadisi Paylaşım Mekanı

AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

en güzel kırk hadis

4 posters
YazarMesaj
pusu kızı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
pusu kızı

Ru Haliniz : en güzel kırk hadis Utangga71ak5

en güzel kırk hadis Empty
MesajKonu: en güzel kırk hadis   en güzel kırk hadis I_icon_minitimePerş. Nis. 24, 2008 5:10 pm

hadi arkadaşlar bu güzel hadislerin içinden sizi en çok etkileyenini paylaşın lütfen bizimle:
-----KIRK HADİS----
İMAN
1- “Sizden biriniz, kendisi için arzu ettiği bir şeyi din kardeşi için arzu etmedikçe, gerçek mü’min olamaz”. Buharî: ıman 7; Müslim: ıman 71.

2- “Sizden biriniz, beni kendi evlâdından, anne ve babasından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe, gerçek mü’min olamaz”. Buharî: ıman 8; Müslim: ıman 70.

3- “Sizden birinizin arzusu, benim getirdiğime -Kur’an’a uygun- olmadıkça, gerçek mü’min olamaz.” Nevevî, Erbaîn: 41.Hadis; Makdisî: Kitabu’l-Hucce,

4- “Mü’min, mü’min kardeşi için birbirine destek veren bir binanın tuğlaları gibidir”.
Buharî: Salât 88; Müslim: Birr 65.

İLİM

5- “Allah, benim sözümü -hadisimi- işiten, bunu iyice kavrayan, ezberleyen ve başkalarına duyuran kişinin yüzünü nurlandırsın”. Tirmizî: ılim 7; Ebu Davud: ılim 10; ıbn Mace: Mukaddime 18.

6- “Kim ilim öğrenme arzusuyla bir yola girerse, Allah bu sebeple ona Cennet’e giden yolu kolaylaştırır”. Müslim: Zikir 11.

7- “Allah kimin için hayır dilerse, onu dinde fakıh -derin anlayış ve ilim sahibi- kılar”.
Buharî: ı’tisam 10; Müslim: Zekât 100.

8- “Allah’a yemin olsun ki; Allah’ın, senin sebebinle bir kişiyi hidayete erdirmesi, senin için kırmızı -değerli- develerin sahibi olmaktan daha hayırlıdır”. Buharî: Fedâilü’s-Sahabe 9; Müslim: Fedâilü’s-Sahabe 34.
KUR’AN-I KERİM

9- “Sizin en hayırlınız: Kur’anı öğrenen ve öğreten kimsedir”. Buharî: Fedâilü’l-Kur’an 21.

10- “Kur’an okuyun. Zira Kur’an, kıyamet günü Kur’an ehline şefaatçi olarak gelecektir”. Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn: 252.

11- “Allah, bu kitap sebebiyle -yani Kur’ana uydukları için- pek çok milleti yükseltir. Yine bu kitap sebebiyle -yani Kur’ana uymadıkları için- pek çok milleti alçaltır”.
Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn: 260.

12- “Size iki şey bıraktım. Bu iki şeye sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapıklığa düşmezsiniz: Bunlardan biri: Allah’ın Kitabı -Kur’an-ı Kerim-, diğeri ise: Peygamberinin Sünneti’dir”. Malik, Muvatta: Kader 3; Ebu Davud: Menasik 56.
SÜNNET’E SARILMA

13- “Benim sünnetime sarılın. Benden sonra gelecek olan ve kendilerine hidayet verilen raşid halifelerin -yani dört halifenin- yoluna uyun”. Tirmizî: ılim 16; Ebu Davud: Sünnet 5; ıbn Mace: Mukaddime 6.

14- “Kim bana itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Kim bana karşı gelirse, Allah’a karşı gelmiş olur”. Buharî: Ahkâm 1; Müslim: ımare 33.
15- “ınsanların en hayırlısı:
-Benimle beraber yaşayan mü’minler -yani Sahabe-dir.
-Sonra onların ardından gelenler -Tâbiîn-dir.
-Sonra da bunların ardından gelenler -Etbâu’t-tâbiîn-dir”. Buharî: Sulh 5; Müslim: Akzıye 17.

16- “Kim, bizim bu işimizde -dinimizde- bulunmayan -dine aykırı- bir şey -yani bidat veya hurafe- icad ederse, bu reddedilir”. Buharî: ıman 39; Müslim: Müsakat 108.

İBADET

17- “Amellerin Allah’a en sevimli olanı: az da olsa devamlı olanıdır”. Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn 218.

18- “Kulun kıyamet günü ilk hesaba çekileceği ameli: Namazıdır”.
Tirmizî: Salât 305; Ebu Davud: Salât 145; Nesaî: Salat 9; ıbn Mace: ıkame 102.

19- “Cemaatle kılınan namaz, yalnız kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir”.
Buharî: Ezan 30; Müslim: Mesacid 249.

20- “Yedi kişi vardır ki, Allah’ın arşının gölgesinden başka hiç bir gölgenin bulunmadığı o günde -Kıyamet Günü’nde- Allah, bu yedi kişiyi arşının gölgesinde gölgelendirecektir.
-Bu yedi kişinin birincisi: Adaletli Devlet Başkanı,
-ıkincisi: Allah’a ibadet ve kulluk ederek yetişen gençtir…” Buharî: Ezan 36; Müslim: Zekât 91.

HAYAT ÖLÇÜLERİ

21- “Veren el, alan elden daha hayırlıdır”. Buharî: Zekât 18; Müslim: Zekât 94.
22- “Hayâ -utanma- imandandır”. Buharî: ıman 16; Müslim: ıman 59.

23- “Müslüman, diğer müslümanların elinden ve dilinden zarar görmediği kimsedir”.
Buharî: ıman 4; Müslim: ıman 64.

24- “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız… Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz”.
Buharî: ılim 11; Müslim: Cihad 5.

GÜZEL AHLÂK

25- “Mü’minlerin iman yönünden en kâmil olanı, ahlâkı en güzel olanıdır”.
Tirmizî: Radâ’ 10; ıbn Mace: Nikâh 4.

26- “Allahım!.. Çirkin ahlâktan, çirkin davranışlardan ve çirkin arzulardan sana sığınırım”.
Tirmizî: Deavât 127.

27- “Allahım!.. Acizlikten, tembellikten, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım”.
Müslim: Zikir 73.

28- “Allahım!.. Beni en güzel ahlâka ulaştır. En güzel ahlâka ulaştıracak olan ancak sensin. Beni kötü ahlâktan uzaklaştır. Kötü ahlâktan uzaklaştıracak olan ancak sensin”.
Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn 201.

TAKVA (ALLAH KORKUSU)

29- “Nerede olursan ol, Allah’tan kork. Her kötü davranışın ardından iyi bir amel işle ki, o günahı silsin. ınsanlara güzel ahlâk ile davran”. Tirmizî: Birr 55.

30- “Allahım!.. Senden hidayet üzere olmayı, takvâ sahibi olmayı, iffetli olmayı ve senden başkasına muhtaç olmamayı niyaz ederim”. Müslim: Zikir 72.

31- “Kul, sakıncalı olan şeylerden kaçınmak için sakıncalı olmayan -şüpheli- şeyleri terk etmedikçe, gerçek takvâ sahiplerinin derecesine ulaşamaz”. Tirmizî: Kıyame 19; ıbn Mace: Zühd 24. Hadis hasendir.

32- “Cehennem, nefsî arzularla perdelenmiştir. Cennet ise, zorluklarla perdelenmiştir”. (Cehennem’e giden yol nefsî arzular, şehvetler ve zevklerle doludur. Cennet’e giden yol ise fedakârlıklar, zorluklar ve imtihanlarla doludur.) Buharî: Rikak 28.

ALLAH İÇİN SEVGİ

33- “Cenab-ı Hak bir hadis-i kudsîde şöyle buyuruyor: “şu kimseleri sevmek bana vacip oldu. (şu kimseleri mutlaka severim):
-Benim rızam için birbirlerini sevenler..
-Benim rızam için bir araya gelenler..
-Benim rızam için birbirlerini ziyaret edenler..
-Benim rızam için birbirlerine cömertçe ikramda bulunanlar..” Malik, Muvatta: şiir 16.

34- “Müminler birbirlerini sevme, birbirlerine merhamet etme ve birbirlerine şefkat gösterme konusunda bir vücut gibidir. Vücudun bir organı rahatsız olsa, diğer organlar uykusuzluk ve hararette ona ortak olurlar”. Buharî: Edeb 27, Müslim: Birr 66.

35- “ıman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek mümin olamazsınız. Size yaptığınız zaman birbirinizi sevmenize vesile olacak bir şey göstereyim mi? Aranızda selamı yayın”. Müslim: ıman 93.
36- “Kişi, -kıyamet günü- sevdiği kimse ile beraberdir”. Buharî: Edeb 96, Müslim: Birr 165.

MERHAMET

37- “Merhamet etmeyene merhamet edilmez”. Buharî: Edeb 18; Müslim: Fedâil 65.

38- “Allah, kullarından ancak merhamet edenlere merhamet eder”. Buharî: Cenaiz 32; Müslim: Cenaiz 9.

39- “Yeryüzünde olanlara merhamet edin ki, gökyüzündeki (melekler) de size merhamet etsin”.
Tirmizî: Birr 16.

40- “Küçüğümüze merhamet etmeyen ve büyüğümüzün hakkını bilmeyen bizden değildir”. Tirmizî: Birr 15; Ebu Davud: Edeb 58.
ELİF
Site Admini
Site Admini
ELİF

Ru Haliniz : en güzel kırk hadis Heyup71gt6

MesajKonu: Geri: en güzel kırk hadis   en güzel kırk hadis I_icon_minitimePerş. Nis. 24, 2008 5:14 pm

GÜZEL AHLÂK

25- “Mü’minlerin iman yönünden en kâmil olanı, ahlâkı en güzel olanıdır”.
Tirmizî: Radâ’ 10; ıbn Mace: Nikâh 4.

26- “Allahım!.. Çirkin ahlâktan, çirkin davranışlardan ve çirkin arzulardan sana sığınırım”.
Tirmizî: Deavât 127.

27- “Allahım!.. Acizlikten, tembellikten, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım”.
Müslim: Zikir 73.

28- “Allahım!.. Beni en güzel ahlâka ulaştır. En güzel ahlâka ulaştıracak olan ancak sensin. Beni kötü ahlâktan uzaklaştır. Kötü ahlâktan uzaklaştıracak olan ancak sensin”.
Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn 201.

ellerine ve yüregine saglık pusu kızı hepsi güzel hepsi anlamlı ama bu benim sectigim güzel ahlak olmadıktan sonra gerisi zor elde edilir geliyo ilk bu olmalı bizlerde
https://damar.forum.st
Fb_SnaKe
Aktif Üye
Aktif Üye
Fb_SnaKe

MesajKonu: Geri: en güzel kırk hadis   en güzel kırk hadis I_icon_minitimePerş. Nis. 24, 2008 11:46 pm

saol paylaşım için
deli dumrul
Süper Moderatör
Süper Moderatör
deli dumrul

MesajKonu: Geri: en güzel kırk hadis   en güzel kırk hadis I_icon_minitimePaz Nis. 27, 2008 2:12 am

çok teşekkür ederiz Smile

en güzel kırk hadis
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-